Local SEO consultant

Axel de Boer: SEO expert

Een Local SEO consultant inhuren? Ik help bedrijven al meer dan 5 jaar met hun online zichtbaarheid. Vanaf het jaar 2019 ben ik mij meer aan het specialiseren in de lokale vindbaarheid, omdat ik geloof dat dit een steeds belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomst. Steeds meer mensen zijn op zoek naar winkels of bedrijven bij hen in de buurt. Samen met jou wil ik dan ook op zoek gaan naar de mogelijkheden om jouw lokale online vindbaarheid te verbeteren.

Meer weten over hoe ik als Local SEO consultant te werk ga of heb je interesse in een gratis quick scan van jou website? Lees dan verder. Liever meteen contact opnemen? Dat kan uiteraard ook via onderstaande button.

Laat mij je helpen

Doe de Local SEO scan

Wil je geheel gratis een Local SEO check laten uitvoeren? Voer hier dan je website URL in met je belangrijkste zoekwoord(en), laat je gegevens achter en ik kom binnen een dag bij je terug om de bevindingen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eerder behaalde Local SEO resultaten

Ondertussen heb ik al meerdere optimalisaties mogen doen voor verschillende klanten waarvoor een lokale vindbaarheid van groot belang is.

Hieronder vind je enkele van deze behaalde resultaten:

  • Makelaar Rotterdam - 2.500 zoekopdrachten per maand - #1 positie
  • Bedrijfsmakelaar Rotterdam - 350 zoekopdrachten per maand - #1 positie
  • Dakdekker Den Haag - 750 zoekopdrachten per maand - #1 positie
  • Trouwlocatie Utrecht - 300 zoekopdrachten per maand - #1 positie
  • Digital agency Rotterdam - 300 zoekopdrachten per maand - #1 positie

Interesse in het lezen van een van mijn lokale casestudies? Deze vind je hier:

 

Koploper worden op de belangrijkste lokale zoektermen 

Waar gaan we aan werken?

Indien we gaan werken aan jouw lokale online vindbaarheid zijn er tientallen factoren waar we rekening mee dienen te houden. Al deze factoren zullen goed geoptimaliseerd moeten zijn om het maximale uit je website te halen. De belangrijkste factoren voor Local SEO vind je hieronder.

Google mijn Bedrijf

Om vertoond te worden in de lokale zoekresultaten van Google is het hebben van een Google mijn Bedrijf vermelding essentieel. Zonder een dergelijke vermelding zal Google jou niet tonen in Google Maps of Local Pack. Het verifiëren en het optimaliseren van jouw profiel is voor de lokale vindbaarheid dus veruit de belangrijkste factor. Het optimaliseren is echter geen eenvoudige taak, hier komen meerdere aspecten bij kijken die bijdragen aan een betere vertoning van jouw vermelding. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de bedrijfscategorie die je kiest en de woorden die je gebruikt in je titel & beschrijving. Heb je al een Google mijn Bedrijf vermelding geverifieerd? Dan zullen we kijken waar de mogelijkheden liggen qua optimalisatie. Heb je deze nog niet geverifieerd? Dan gaan we er eerst voor zorgen dat jij eigenaar wordt van je eigen vermelding.

Citaties

In eenvoudige termen verwijst een (lokaal)citaat naar elke vermelding van je bedrijf online. Dit kan in een bedrijvengids zijn, op een branchespecifieke site, een blog of een andere lokale website. Citaties helpen je aan betere rankings door Google te voorzien van betrouwbare informatiebronnen over je bedrijf. Citaties vertellen Google dat je bedrijf bestaat, legitiem is en dat wat je erover zegt juist is, omdat het uit meerdere bronnen kan worden bevestigd. Het verstrekken van een consistente naam, adres en telefoonnummer op verschillende sites is daarom essentieel om vertrouwenssignalen naar Google te kunnen sturen.

Samen zullen we dan ook gaan kijken om citaties te verkrijgen vanaf de meest relevante bronnen voor jouw business.

Reviews

Reviews zijn niet alleen belangrijk voor potentiële nieuwe klanten, maar ook Google hecht hier veel waarde aan. Google wil haar gebruikers betrouwbare resultaten tonen met veel autoriteit. Reviews dragen hier een aanzienlijk steentje aan bij. Google gebruikt verschillende beoordelingssignalen om jou positie in de lokale zoekresultaten te bepalen. Zo is het niet alleen belangrijk om een goed gemiddeld cijfer te behalen, maar wordt er ook gekeken naar het aantal reviews dat is ingevuld, de constante stroom van nieuwe reviews en de diversiteit hiervan.

Content

Ook voor Local SEO is het erg belangrijk om content op je website te hebben die aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker. Voor lokale optimalisatie is het dus nog belangrijker dat je duidelijk kenbaar maakt waar jij gevestigd bent en in welke plaats en/of regio je goed gevonden wilt worden. Dit moet dus prominent aanwezig zijn in de tekst, headers, titels, URL’s etc. Hiermee zal je Google namelijk alleen maar meer helpen om te begrijpen waar jij gevestigd bent en dat draagt weer bij aan een betere ranking in de lokale zoekresultaten.

Een betere lokale online vindbaarheid?

Ben jij met jouw website ook op zoek naar een betere positie in Google Maps en/of Google Local Pack? Ben je het zat dat de concurrent op alle belangrijke zoektermen beter zichtbaar is dan jij? Neem dan vandaag nog contact op om uit te vinden wat ik voor jouw lokale vindbaarheid kan betekenen. Ik voorzie je graag van meer informatie!

Benieuwd wat Local SEO voor jouw vindbaarheid kan betekenen?

Laat mij je helpen!