1. Voeg FAQ snippets toe

FAQ snippets toevoegen

In dit artikel

In de maand Mei van het jaar 2019 kondigde Google aan dat zij voortaan FAQ gestructureerde data zullen ondersteunen. Dit betekent dat je FAQ secties aan je snippets kan toevoegen. Mits Google deze FAQ’s dan toont kan jou vermelding er tussen uitspringen op de zoekresultatenpagina, wat een kans op een klik vergroot en wat jou dus meer websitebezoekers op kan leveren. Reden genoeg om hier dus actief mee aan de slag te gaan!

Wat zijn FAQ snippets?

Snippets zijn zoekresultaten met uitgelichte onderdelen van de betreffende pagina, zoals bijvoorbeeld reviews, recepten of prijzen. Deze kunnen gegenereerd worden met bepaalde gestructureerde data in de vorm van een code die je plaats op een specifieke pagina.

Voor bepaalde veelgestelde vragen kunnen er ook snippets vertoond worden, dit noemen we de FAQ snippets. Deze veelgestelde vragen worden uitgelicht onder een resultaat op de zoekresultatenpagina. Dit ziet er als volgt uit:

Voorbeeld van faq snippets

Wat zijn de voordelen?

Een snippet met veelgestelde vragen helpt de zichtbaarheid van je pagina te vergroten, omdat deze een extra vermelding op de zoekresultatenpagina inneemt (dit betekent ook dat de vermelding van een concurrent hierdoor mogelijk naar de volgende pagina kan worden gepusht!). Op mobiele apparaten kan de FAQ snippet met zelfs het hele scherm van het apparaat beslaan.

Goed geoptimaliseerde FAQ datamarkeringen kunnen helpen jouw aanwezigheid op de zoekresultatenpagina te vergroten en daarmee de pagina-impressies voor jouw gerichte zoekwoorden en doelgroep.

Hieronder zie je overigens het verschil tussen desktop en mobiel:

Faq snippets op mobiel

Hoe stel ik FAQ snippets in?

Het installeren van een FAQ script zodat deze als snippet vertoond wordt hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Dit kan al binnen enkele stappen en daar heb je niet eens een developer voor nodig.
Er zijn 3 manieren waarop je de FAQ data kunt instellen: Via een plug-in, via Google Tag Manager of de ouderwetse hard-coded manier waar je het script zelf plaats in de header van de specifieke pagina waarop je de snippets vertoond wilt hebben.
Deze laatste optie heeft vooralsnog de grootste kans van slagen op het tonen van de snippet en daar gaat dan ook mijn voorkeur naar uit.

Wil je aan de slag met FAQ snippets? Neem dan gewoon geheel vrijblijvend contact met me op en we bekijken samen naar de beste en gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat jouw FAQ data ook vertoond wordt als snippet!

Laat mij je helpen

 

Deel